ETSI - LÖYDÄ

GALLUP - KYSELY - ÄÄNESTYS

Mikä on paras viinirypäle?

Sauvignon Blanc - 11.5%
Riesling - 50%
Cabernet Sauvignon - 15.4%
Malbec - 3.8%
Merlot - 7.7%
Joku muu, mikä? - 11.5%

SaTo Futsalin kausi päättyi duurissa!

 satofutsaljoukkuekuva1415

Kausi 2013-2014 päättyi SaTo:n futsaljoukkueen nousujuhliin. Nelosdivariin lähdettiin takki auki: edes treenivuoroa ei joukkue saanut hankittua.

Uudet signaukset Niko Kallioniemi, Sampsa Myllymäki ja Tanel Niitväli vahvistivat jo entisestään vahvaa rosteria joten odotukset myös sarjaporrasta ylempänä olivat luonnollisesti korkeat. Joukkueen taktiset puutteet ja treenaamattomuus iskivät kuitenkin vasten kasvoja jo kauden ensimmäisistä vaihdoista alkaen. Toverilauman pelikirja oli sekaisin kuin Jokisen eväät ja RaiFu sekä Magen AK takoivat molemmat salolaisia turpaan. Erityisen kylmä suihku oli Magen AK:n viimeisellä sekunnilla tekemä voittomaali.

Seuraavassa turnauksessa SaTo avasi pistetilinsä. Sovo3 kaatui lukemin 4-3. Vire jatkui myös seuraavaan otteluun kunnes Martin käsi paukkui poikki. 4-0 johto suli aivan käsittämättömällä tavalla FC Kliiniä vastaan ja ottelusta ei näin ollen jäänyt käteen muuta kuin metallia Maran käsivarteen.

Seuraavassa turnauksessa vastaan asettui TuPv ja TaaJä. Turkulaisilla oli mukana vahvistuksia kakkosen LTU:sta ja näiden kavereiden tehoilla SaTo kaatui niukasti lukemin 4-3. Toisessa pelissä sarjajumbo TaaJä syvensi salolaisten tuskaa voittamalla pelin tuloksella 3-1.

6 ottelua. 1 voitto ja 5 tappiota. Katastrofaalinen alkukausi oli sysännyt Toverit putoamistaistelun raakaan arkeen. Joukkueen historiasta löytyi onneksi kokemusta putoamistaisteluista; SaTo ei ole koskaan tippunut missään lajissa sarjaporrasta alaspäin. Tämä seikka puolsi säilymistä mutta tyly fakta oli se, että joukkueen pelaaminen oli sekaisin - mutta ei täysin..

Oikeilla raiteilla

Futsal-ammattilaiset J. Rahkonen ja O. Peltola olivat saaneet istutettua järkevyyden siemenen joukkueen peliin ollessaan katsomassa SaTo:n otteita viimeisimmässä turnauksessa. Näiden teesien pohjalta jatkettiinkin seuraavaksi Alastarolla...

Siellä nähtiin uudella ilmeellä operoiva Toverilauma. Pelin perusasiat sisäistänyt joukkue dominoi molempien otteluiden pallollista ja pallotonta peliä vaikka Bosna-pelissä iskikin väsy. AU2 kaatui 5-4 mutta Bosna-pelissä SaTon liike loppui eivätkä Toverit onnistuneet maalipaikoissa. Peli päättyi tasapeliin 3-3.

6/6

Viimeisen turnauksen panokset Halikossa olivat edelleen kovat. Tovereista aisti heti kopissa oikeanlaisen vireystilan. Mad Dog Anttonen oli toki tutusti aivan kaffepullalla. FC Turku:a vastaan SaTo hyppäsi ekasta vaihdosta asti kuskin paikalle eikä ottanut turkulaisia kyytiin. Peli oli uhrautuvaa, kurinalaista ja seksikästä. 4-1 W.

Kauden viimeinen vääntö olikin sitten kauden todellinen herkkupala. Derby FC Halikon kakkosjoukkuetta vastaan. Tunnelma oli käsin kosketeltavissa Halikon Liikuntahallissa! Paikallisotteluihin lähes automaattisesti syttyvä SaTo oli ennakkoon ehkä lievä ennakkosuosikki...

Peli alkoi tunnustellen molempien joukkueiden puolustaessa tiiviisti ja kytäten vastaiskumahdollisuuksia. Ote alkoi kuitenkin pikku hiljaa siirtyä sydänverenpunaisiin univormuihin sonnustautuneille Tovereille. Kokemuksen, luovuuden, fyysisyyden ja kurinalaisuuden kautta myös maalipaikkoja alkoi syntyä. 10 minuutin pelin jälkeen nähtiin ottelun avausmaali kun Timo vapautti Niksun tämän kiittäessä hyvästä passista.

Heti maalin jälkeen nähtiin lisää sexyä kun Tipi tsippasi pallon yli halikkolaisten veskarin tehomies Niksun loistavasta tarjoilusta. Mies antoi tunnustusta FC Halikon edustusmiehistön suuntaan joiden kanssa Tipster#99 on salaa talvella treenannut.

Erätauolla GM T. Saario varoitti syystäkin että nuoret halikkolaiset nostaisivat suurella todennäköisyydellä prässitasoaan. Näin kävikin mutta siihen huolella valmistautunut SaTo alkoi porata reikiä FCH:n puolustuspäähän. SaTo:n maalilla Kusti vastaavasti torjui kaiken mahdottomasta mahdolliseen. Matti ja Timo juonivat vapaapotkun 10 metristä ja pallo löysi väylän maaliverkkoihin. Sitten edellisen tarjoillut Matti viimeisteli itse Niksun esityöstä.

Loppu oli Esa "DNA/Mad Dog" Anttosen näytöstä. Ensin upea seinäpeli Madin kanssa joka vapautti Esan täysin vapaaksi komealla kantapääsyötöllä. Välissä Niksu haali itselleen lisää tehoja laariin Matin säestäessä. 7-0-lopputuloksen sinetöi Anttosen super-eroottinen maali: rinnalla haltuun, pakilta puikot ja trademark-viimeistely (La Bomba) vasurilla yläminttuun.

Toisella jaksolla nähtiin erikoinen episodi SaTo:n vaihtopenkillä. Tipi yritti ohjeistaa Samba Suomelaa puolustuspelissä näyttämällä ohjeet fläppitaululta. Ennen kun Tipi oli ehtinyt siirtää magneettinappulat oikeisiin paikkoihin Samba nappasi fläppitaulun käsistä ja viskoi sen maahan magneettiukkojen sinkoillessa ympäri Halikon Liikuntahallia. Tapaus herätti itse tilanteessa valtavan tunnevyöryn mutta jälkeenpäin tilanne lähinnä nauratti. Vuosien aikana monesti tukkanuottasilla ollut parivaljakko nähtiin ottelun jälkeen hymyssä suin sopivan asian.

Kausi päätökseen positiivisissa merkeissä

Viimeisessä turnauksessa SaTo pelasi hyvää futsalia ja sai viimein potentiaalinsa esiin. Lopputulos oli vakuuttavaa jälkeä. Jokainen jätkä täytti paikkansa ja teki rajusti hommia joukkueen eteen. Maalipaikkoja oli helppo rakentaa sillä pelaajat olivat aktiivisesti liikkeessä pallottomana, hakivat oikeista paikoista ja avauspeli oli rauhallista. Loistavasti pelanneen joukkueen keskeltä pitää nostaa esiin Niko Kallioniemi. Niksu oli kauden mittaan joukkueen tasaisin suorittaja ja takoi viimeisessä turnauksessa huimat tehot (5+3) sen lisäksi että teki huimasti töitä myös puolustussuuntaan.

Kahdessa viimeisessä turnauksessa ongelmia aiheutti etukäteen joukkueen ainoan maalivahdin Jussi Saarion puuttuminen kokoonpanosta. Paikkaamaan saapui kuitenkin mitat täyttävä korvaaja Kustin muodossa. Mies pelasi 3 huippupeliä SaTo:n saalistaessa elintärkeitä pisteitä. Myös Roope pelasi mainiosti maalilla FC Turku -voitossa.

Kopissa joukkueen vanhin ja viisain A-P Hakanpää väläytteli mahdollista poisjääntiään ensi kauden rosterista henkilökohtaisiin syihin vedoten. Kaikissa tämän kauden peleissä esiintynyt peluri on esimerkki lujasta tahdosta ja kovasta sitoutumisen tasosta josta jokaisen on syytä ottaa mallia. Toivottavasti A-P jatkaisi vielä joukkueen mukana.

Vaikka kausi oli joukkueelle vaikea toimi se varmasti hyvänä opetuksena asioista joiden pitää olla kunnossa jos aikoo alusta asti kamppailla voitoista. Pienet uudistukset voisivat tehdä hyvää myös Futsal-jaostolle. Organisaation taustat, tehtävän jaot, yhtenäinen taktiikka, sitoutuminen, aktiivisuus ja harjoittelu ovat avain onneen.

Nähtäväksi jää millaisia liemiä SaTo Futsal tulevaisuudessa keittää mutta varmaa on se että ensi kauteen lähdetään taatusti valmiimpana ja rotsin vetoketju suljettuna. Kaiken kaaoksen, vitutuksen, tappioiden, sekoilujen keskeltä nousi kuitenkin joukkue joka selätti ongelmat, vapautui, nautti ja käänsi negat posiksi!
 

Salon Toverit Futsal Rosteri 2014-2015 (+tehot & ottelut)

Niko Kallioniemi: 10 + 4 = 14 (8 peliä)

Martti Pykäri: 6 + 0 = 6 (4peliä)

Jere Tiainen: 2 + 4 = 6 (8 peliä)

Matti Saario: 3 + 2 = 5 (8 peliä)

Timo Saario: 2 + 3 = 5 (8 peliä)

Jussi Pykäri: 2 + 2 = 4 (8 peliä)

Esa Anttonen: 2 + 0 = 2 (2 peliä)

Sampsa Myllymäki: 2 + 0 = 2 (4 peliä)

Daniel Rantanen: 1 + 1 = 2 (2 peliä)

Jussi Saario: 1 + 1 = 2 (6 peliä)

Ari-Pekka Hakanpää: 1 + 1 = 2 (10 peliä)

Robert Salokannel: 0 + 2 = 2 (8 peliä)

Sauli Suomela: 1 + 0 = 1 (8 peliä)

Tanel Niitväli: 0 + 1 = 0 (4 peliä)

Matias Aaltonen: 0 + 1 = 1 (8 peliä)

Kushtrim Myftari: 0 + 0 = 0 (4 peliä)

Otto Syvähuoko: 0 + 0 = 0 (6 peliä)