ETSI - LÖYDÄ

GALLUP - KYSELY - ÄÄNESTYS

Mikä on paras viinirypäle?

Sauvignon Blanc - 11.5%
Riesling - 50%
Cabernet Sauvignon - 15.4%
Malbec - 3.8%
Merlot - 7.7%
Joku muu, mikä? - 11.5%

Tipin Tuomio FC RP - SaTo 2015 (1.sarjapeli)

Tipin Tuomio FC RP - SaTo 3-5 (2-3) 2015 1. Sarjapeli

Klubb: Kolme päästettyä maalia mutta yksikään niistä ei mennyt Klubbin piikkiin. Otti muutaman kunnon gamesaverin ja poisti vastustajan uhkia tulemalla rohkeasti vastaan linjan taakse heitettyihin palloihin. Jalalla avaaminen maasta ei ollut ihan parasta a-luokkaa.

8+

Aapo: Vasemman laidan ikiliikkuja joka aiheutti todella paljon harmaita hiuksia Ruskon oikealle laiturille ja laitapakille. Nousi hyvin ajoitetuilla nousuillaan mukaan hyökkäyksiin ja kirjautti itselleen kaksi "syöttöpistettä". Myös puolustuspeli oli suurimmaksi osaksi hyvää. Puhtaat paperit ja hiukan plussaa päälle.

8 1/2

Hämis: Joutui kovaan tulitukseen RP:n loihtiessa tilanteensa ilmateitse ja erikoistilanteista. Selviytyi tehtävästä hyvin vaikka muutamia heikompia pallonlukuja ja purkuja tulikin. Avasi pallollisena peliä hyvin ja rauhallisesti sekä tunnisti hetket jolloin pallo oli parempi purata.

8

Samuli: Oikeastaan samat sanat kuin topparipari Hämiksellekin. Joutui kovaan tulitukseen mutta kesti siihen asti kunnes otettiin vaihtoon uupumuksen takia.

8

Parru: Puolusti vahvasti ja liikkui hyvin muttei päässyt käyttämään vahvuuksiaan paljoakaan hyökkäyspäässä. Muutama Parru-Slalom nähtiin pujottelukeppeinä RP:n vasen kaista ja keskikenttäpelaajat. Pujottelun päätteeksi kun vielä löytäisi sen oikean hetken luopua pallosta ja luottaisi kaupan päälle omaan syöttöönsä, lahjoittaisi Jani kaikki voimavaransa joukkueen käyttöön.

8-

Sampsa: SaTo:n pallollisen pelin parhaimmistoa pelintekijän roolissa. Levitti ja rytmitti peliä hyvin sekä löysi usein vaihtoehtoja myös painottomasta laidasta. Pelasi rohkeaa pallollista peliä ja katkoi sekä voitti irtopalloja keskialueella. Neuvoo ja pitää ääntä kentällä siitä myös plusmerkintä.

8+

Niksu: Repi, raatoi ja taisteli niin kuin kapteenin pitääkin. Kokonaisvaltaisen pelaamisen laatu on korkea. Miinusta syöttöpelistä sillä harhasyöttöjä ja menetyksiä tuli pikkasen liikaa. Toisaalta työmäärä on niin kova että se johtunee myös osaltaan siitä. Hankki vastustajan pelaajalle punaisen kortin 3-4-maalin jälkitilanteesta. Kruunasi kovan työpuhteensa iskemällä pallon tyhjään maalin ottelun loppupuolella.

8+

Kalle: Hieman raskaalla jalalla liikenteessä ja huomaa että treeniä sekä kuntoa kaivattaisiin vielä lisää. Tämä näkyy selvimmin maestron pallollisessa pelissä joka ei ole parhaillaan sillä tasolla kun se normaalisti on. Nähtiin jopa tilanteita joissa Kalle jäi ylös seisoskelemaan kun pallo oli jo SaTo:n puolustusalueella. w00t?? Säbäkausi kesti pitkälle kevääseen ja verotti treenaamista joten on syytä uskoa että mies palaa tasolleen kunhan saa riittävästi treenikertoja alle.

7

Kusse: 3 maalia kivaan pikku ryppääseen. Antoi joukkueelle saumat voittoon upeilla osumillaan. Pari volleytä ala-ja yläkulmaan sekä puskumaali kulmasta. Muillakin osa-alueilla peli kulki ja mies tuntui saavan maaleistaan kauan kaivatun itseluottamuksena takaisin. Pientä miinusta vastustajan pallollisen paineistamisen puutteesta aika ajoin. Tipautti itsensä liian alas ja eikä antanut häirintää pallolliseen.

9

Mara: Laidalla liikkeiden ajoitukset ja suunnat välillä hieman hassuja. Osaltaan siksi Janilla oli vaikeuksia nousta kun kaista oli tukittu. Oli kuitenkin vaarallinen laidallaan hyökkäyssuuntaan. Keskikenttämiehet pystyivät tarjoilemaan palloja Maralle niin että mies pääsi käyttämään tärkeimpiä avujaan joukkueen hyödyksi. Kärjessä myös mies paikallaan vaikka ei Esan tyylisiä aloitteita tunnu kykenevän tekemään. Karkasi muutamaan otteeseen loistavilla pystyjuoksuilla läpiajoihin mutta viimeistely-yritykset suuntautuivat suoraan päin mokkea. Tärkeässä osassa 3-4-johtomaalin synnyssä voittaen löysän keskityksen maalivahdin edestä.

8

Esa: Tärkeää duunia kärjessä tekemällä aloitteita ja rohkaisemalla muuta joukkuetta prässäämään ylhäältä. Haki ja sai palloja paljon muttei päässyt juurikaan maalipaikoille itse. Yksi tuhannen taalan paikka oli kyllä mutta veto 3 metristä kilpistyi vastustajan viivalla seisoneeseen pelaajaan.

8-

Vaihturit..

Laaksonen: Tuli laidalle toiselle jaksolla ja esitti ihan pirteitä otteita. Sai palloja kivasti ja pyrki juonimaan mukavankaltaisia kuvioita mutta lopputuotteesta jäi vielä toistaiseksi puuttumaan vaadittava laatu. Plussaa siitä että osaa katsoa myös viistoon keskustaa ylivoimahyökkäyksissä. Tätä oltaisiin kaivattu monelta muultakin kun SaTo oli miehen ylivoimalla.

8

Pena: Laitapakiksi tokalle jaksolle ja muodosti Laaksosen kanssa inhottavan pariskunnan vastustajan näkökulmasta. Muutama elintärkeä katko puolustuspäässä ja hyvää puolustuspeliä noin yleisestikin. Passasi upeasti Niksun 3-5-maalin hienon nousun päätteeksi. Pelinrakenteluvaiheessa muutamia sijoittumisvirheitä ja voisi katsella hieman useammin syöttömahdollisuutta myös keskikenttäpelaajille tai kierrätykseen.

8

Daniel: Rande tuli operoimaan 10-paikalle ja sai myös palloja niin että pääsi kääntymään. Edelleen turhia alibisyöttöjä taaksepäin sivuttaissyöttöjen sijaan mutta eteenpäin on silti menty. Pystyi pelaamaan pikkunättejä seiniä laitojen kanssa ja vapauttamaan näin pelaajia hyökkäyspäässä maalipaikoille. Torjui myös omalta maaliviivalta pallon kulman jälkitilanteessa yhdessä Penan kanssa. Koko joukkueen puolustuspelissä pieniä puutteita pallollisen paineistamisessa.

7 1/2

Roope: Toppariksi toisen jakson loppupuolella. Oli hienoa että penkiltä löytyi niin laaja skaala pelaajia että uupunut Samuli saatiin vaihtoon topparin paikalta. Roope jatkoi siitä mihin Samuli oli jäänyt ja joutui tiukasti painimaan RP-hyökkääjien kanssa selviytyessään urakastaan hyvin.

8

Rask: Kärkeen noin 10 minsaa ennen loppua. Teki kaiken käsketyn/pyydetyn ja antoi kaiken itsestään joukkueelle. Vei prässit loppuun asti, pysytteli syvyydessä ja paini kaksinkamppailuja kotiin.

7 1/2